La Marató 2017: prevenció de malalties infeccioses
Xerrada informativa al CBC Isabel Roig

Com cada any abans de Nadal, torna La Marató de TV3 amb la finalitat d’informar i recaptar diners destinats a la recerca biomèdica. Enguany el tema és les malalties infeccioses, i de nou, Centres Blauclínic hi col·labora.

En aquesta edició hem organitzat una sessió informativa al Centre Sociosanitari CBC Isabel Roig que porta per títol “Higiene de mans en prevenció de malalties infectocontagioses”, a càrrec del Dr. Victor Reyes.

Durant la sessió –amb gran èxit de convocatòria-, s’ha parlat de la campanya mundial de la OMS “Salvi vides: renti’s les mans” destinada, en gran part, als professionals sanitaris, en el marc de la lluita contra la resistència als antibiòtics. També s’han exposat dades sobre l’impacte de les infeccions nosocomials, i a continuació s’han explicat els diferents tipus de rentat de mans, els moments adequats per fer-ho, la tècnica correcta, els productes que es recomanen i la seva efectivitat (sabó, solució hidroalcohòlica...), i altres recomanacions per tal de mantenir una bona higiene de mans. Finalment, s’han exposat els factors associats a la baixa adherència al rentat de mans, i a mode de cloenda, s’ha projectat el vídeo divulgatiu proporcionat per La Marató en el que s’exposen vivències de persones que han patit malalties infeccioses greus (podeu veure’l aquí).

Durant la sessió, diversos assistents (molts d’ells professionals del centre) han volgut compartir les seves opinions i experiència en relació a les malalties infeccioses i al rentat de mans, fent la xerrada molt dinàmica i educativa per a tots plegats.

Volem agrair l’esforç als organitzadors de la xerrada, especialment al Dr. Reyes, i també agrair a tothom la seva assistència i aportacions.

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic