Per la prevenció del maltractament a les persones grans
Dia Mundial per la sensibilització

El dia 15 de juny és el Dia Mundial per la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans. Aquest pot ser físic, però també psicològic, emocional o de negligència en la cura de les persones grans; de fet, aquests últims són els maltractaments més habituals.

Durant l’any 2017 es van detectar només a la ciutat de Barcelona, fins a 112 casos de maltractament a persones majors de 65 anys. Cal tenir present, però, que hi ha molts altres casos que no s’han comptabilitzat, ja que sovint el maltractament s’ha amagat perquè es produeix en un entorn familiar, perquè la víctima no percep el tracte rebut com a abús, o simplement, perquè és una problemàtica socialment silenciada.

Es fa necessària una bona coordinació entre els diferents professionals que tenen un paper en la prevenció i la detecció de casos de maltractament, motiu pel qual s’ha signat un conveni entre l’Ajuntament i el Consorci Sanitari de Barcelona que pretén facilitar l’abordatge integral i conjunt davant de qualsevol cas de maltractament que es pugui presentar, coordinant els serveis socials i els de salut.

En motiu de la jornada mundial de sensibilització, el passat 12 de juny es va realitzar un acte de presentació de les diferents línies d’investigació proposades des de l’Ajuntament de Barcelona per l’abordatge dels maltractaments a les persones grans, i la treballadora social del centre sociosanitari CBC Isabel Roig, C. Hornero, hi va assistir.

Si voleu més informació sobre el tema podeu consultar l’article “Presa de consciència de l’abús i maltractaments a les persones grans” publicat al web de Centres Blauclínic.

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic