Consultar Internet sobre temes de salut

Segons dades de l’Idescat, un 55% dels homes i un 72% de les dones enquestades l’any 2016 afirmen haver buscat informació sobre temes de salut a Internet, per exemple, sobre malalties, lesions, nutrició, etc. Els navegadors d’Internet, amb Google al davant, ofereixen un gran volum d’informació i serveis, i es fa difícil discriminar la informació veraç de la que no ho és.

El Col·legi de Metges de Barcelona ha publicat un decàleg amb 10 recomanacions per a navegar i fer ús de pàgines web de salut destinades a les persones usuàries i a la ciutadania en general. Aquest decàleg pretén donar eines que ens ajudin a discernir la informació de salut fiable entre el gran volum de continguts als quals tenim accés a Internet, i que ens ajudi a navegar d’una manera segura i responsable per pàgines web de contingut sanitari.

En aquest sentit, l’Hospital Clínic de Barcelona també ha decidit oferir una solució al problema creant el PortalClínic, una pàgina web que ofereix informació sobre malalties, proves, procediments, consells de prevenció i recomanacions per a una vida saludable. Aquesta informació està elaborada per professionals sanitaris, pacients i familiars, i es concep com a una plataforma en constant ampliació i evolució per tal de que sigui útil als usuaris d’Internet.

És un fet que les persones usuàries i pacients cada cop més tendeixen a consultar a Internet qualsevol aspecte relacionat amb la seva salut, i per tant, aplaudim les iniciatives que volen contribuir a generar coneixement veraç i útil, especialment en aquest àmbit tan sensible que és la salut, però remarcant, sempre, la importància de la consulta presencial per a accedir a un tracte personalitzat de qualitat.

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic