El programa Grans Actius de Casernes de Sant Andreu es presenta al Congrés de l’Acció Social d’Inclusió.cat

El 3 i 4 de juliol s’ha realitzat a Vic el II Congrés de l’Acció Social d’Inclusió.cat, una iniciativa que vol reunir tots els agents del Sistema Català de Serveis Socials per tal de promoure el coneixement professional dins d’aquest àmbit.

Durant el congrés s’ha fet incís en que els models organitzatius han d’estar centrats en les persones. S’ha remarcat la importància del treball en xarxa amb projectes d’abast comunitari i de proximitat, en el que els serveis i recursos han d’estar coordinats i treballar com a aliats, aprofitant totes les oportunitats que ofereix l’entorn per tal d’enfortir el teixit comunitari. S’ha constatat la tendència a centralitzar i optimitzar la figura del professional de referència de l’usuari en una única persona, i en conclusió, s’ha remarcat que l’atenció a la dependència no es pot separar del serveis sanitaris, ja que aquesta és conseqüència dels problemes de salut de les persones.

En aquest context, la Sra. Fina Bonet, Cap del Dept. de Treball Social del CBC Isabel Roig ha representat Centres Blauclínic en la publicació d’una comunicació conjunta amb els professionals del CAP Casernes i de Grans Actius Federació Catalana de Voluntariat Social.

La comunicació explica la implementació del programa Grans Actius al Centre de Salut Casernes de Sant Andreu, on els equipaments de Serveis de Salut Mental Fundació Vidal Barraquer, el CAP Casernes i el centre sociosanitari CBC Isabel Roig treballem en xarxa, coordinats per la implementació del programa que proporciona als ciutadans un servei de gran qualitat humana.

El programa, que té set anys de recorregut a Catalunya, promou el voluntariat entre la gent gran per l’acompanyament a visites mèdiques de persones que pateixen malalties cròniques, dependència i/o discapacitat. Aquest programa afavoreix l’envelliment actiu, la proximitat, i contribueix a la millora de la qualitat de vida tant de la persona acompanyada com dels voluntaris.

Si voleu ampliar la informació sobre el programa Grans Actius, podeu consultar la notícia que vam publicar a la nostra pàgina web seguint aquest enllaç.

 

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic