Els resultats de la campanya solidària “Atura’t. Comparteix”
Ajuda humanitària per als infants de Kènia

El passat mes d’agost s’han vist materialitzades les aportacions que els professionals de Centres Blauclínic –entre altres persones i entitats- vàrem realitzar durant els mesos de juny i juliol per als infants de Kènia a través de la campanya “Atura’t. Comparteix” engegada pel Gerent de Centres Blauclínic, el Dr. Xavier Pujol.

Aquest agost ha viatjat a Kènia carregant el material i els diners recaptats a Catalunya amb Kitambo Safaris, entitat d’economia social que ajuda a diferents entitats de Kènia amb els diners que els turistes aporten.

Centres Blauclínic hem col·laborat a la campanya instal·lant guardioles per recaptar diners als diferents centres, proporcionant un espai per al rasclet solidari a la Residència Assistida Llar Sant Jordi de la Vall d’Hebron, on es van vendre els articles aportats per diferents empreses col·laboradores, difonent la venta de tiquets per al sorteig solidari d’unes entrades a Port Aventura i una cafetera Nespresso entre els nostres companys i companyes, i finalment, donant suport directe realitzant una donació econòmica al projecte.

Amb les aportacions aconseguides s’ha pogut dotar de subministrament d’aigua potable a l’orfenat Shalom Gate de les afores de Naivasha, on hi viuen 16 infants que cada dia havien de fer el camí d’uns 2 km carregant garrafes -més d’un viatge al dia- per aconseguir l’aigua suficient per fer el menjar, per la higiene personal, la neteja d’estris i de la roba dels infants. També s’han pogut comprar suficients queviures per assegurar l’alimentació bàsica dels infants durant els propers 6 mesos, i s’ha realitzat una aportació de material escolar.

El projecte ha seguit el seu camí amb la resta d’aportacions obtingudes de molt diversa procedència per assolir els objectius que es varen definir inicialment. S’ha pogut ajudar una família de 10 infants de menys de 14 anys orfes de mare, aportant queviures i material escolar pels propers mesos.

Finalment, el tercer projecte previst ha estat a l’escola Gladways Center del barri suburbial de Kawangware de Nairobi, barri amb milers de barraques sense xarxa sanitària ni aigua salubre, on hi viuen milers de persones. L’objectiu era aportar el màxim nombre de llibres, tant per al professorat com per l’alumnat, ja que hi acudeixen quasi un centenar d’infants. També s’hi va aportar material escolar de tot tipus, i es va aconseguir millorar una part de les instal·lacions, canviant les portes de les “aules”, renovant les pissarres, i adquirint nou material per la cuina.

Queda molt per fer i segur que serà difícil fer-ho tot, però seguirem intentant ajudar als nostres amics de Kitambo perquè puguin acabar de portar a terme els objectius proposats.

Estem molt satisfets i agraïts per tota l’ajuda que la campanya “Atura’t. Comparteix” ha aconseguit recaptar, agraïts per la solidaritat que han demostrat els professionals de Centres Blauclínic, i evidentment, molt contents per haver aconseguit el més important, grans millores per la vida d’aquests nens i nenes de Kènia.

Podeu veure fotografies del que s’ha realitzat durant la campanya visitant el perfil d’Instagram de la campanya Atura’t. Comparteix i també Somriures_de_Kenia, que junts han fet realitat aquests projectes.

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic