Instaurem l’ús de la videoconferència per la comunicació entre usuaris i els seus familiars

Per reduir les possibilitats de contagi del Coronavirus a Centres Blauclínic, fa setmanes que hem instaurat uns sèrie de restriccions a tots els nostres centres. Algunes d’aquestes mesures afecten directament els familiars dels nostres usuaris, com és el fet de no permetre visites (a excepció dels pacients en estat més crític). Acompanyant aquesta mesura i per tal de mantenir informats els familiars malgrat la prohibició de visites, hem instaurat un circuit de trucades periòdiques des del centre als familiars de referència per informar-los sobre l’estat de les persones ingressades, de les novetats que hi hagi pogut haver, i per resoldre els dubtes que se’ls plantegin, intentant així rebaixar la tensió que sabem que es pot anar creant en els familiars i per evitar el col·lapse de la centraleta. Per altra banda, en el cas de que el metge així ho consideri, les trucades es fan diàriament.

Som conscients que la restricció de visites, que entenem necessària, té repercussions en l’estat anímic tant de pacients com de familiars, hem posat a disposició de les persones ingressades que ho necessiten l’ús de tauletes -i l’acompanyament per part d’un professional per tal de fer-les sevir- per tal de realitzar videotrucades des del centre cap als familiars. D’aquesta manera, usuaris que potser ni tan sols disposen de telèfon mòbil, no només poden parlar amb els seus familiars, sinó que també els poden veure, escurçant, dins del possible la llunyania imposada i la situació de crisi actual.

Després d’haver realitzat una prova de la viabilitat del sistema de videotrucades a la Residència Assistida i Centre Sociosanitari Sant Jordi de la Vall d’Hebron, implantem també el circuit als Centres Sociosanitaris i d’Hospitalització Intermèdia Isabel Roig i Dolors Aleu.

Hem comprovat que els usuaris que han realitzat videoconferència han vist reduïda la tensió i enyorança, i que els familiars també han reduït la seva angoixa pel fet de poder veure i parlar directament amb la persona ingressada, i així ens ho han manifestat; és una acció que s’ha rebut molt bé per uns i altres.

Des de Centres Blauclínic volem agrair de nou l’esforç que familiars i usuaris esteu realitzant, la comprensió que ens demostreu diàriament i el respecte per les normes que hem imposat malgrat que no siguin del gust de ningú, demostrant-nos la vostra solidaritat en els moments més necessaris. Intentem pal·liar els efectes negatius d’aquestes mesures tan dràstiques tenint sempre en ment els nostres valors de l’atenció centrada en la persona, de proximitat als usuaris i els seus familiars  i, al cap i a la fi, la humanització de l’atenció, especialment en aquests moments tan crítics.

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic