Un any amb la COVID19

El 14 de març es compleix un any des que vam començar a aplicar mesures dràstiques per la prevenció de la COVID 19 als nostres centres. Ara fa un any que vam començar a restringir les visites per prevenir que hi entrés el temut Coronavirus, que aleshores coneixíem només de manera remota, que prevèiem que arribaria a casa nostra, i que finalment va arribar, convertint qualsevol dels escenaris imaginats en un autèntic malson.

Durant aquest any hem après molt sobre la COVID19 i hem sigut capaços de millorar els tractaments per la gent que ha patit les conseqüències del virus, per bé que, en molts aspectes, encara segueix sent un virus desconegut que evoluciona i que no ha perdut la capacitat de sorprendre’ns una vegada i una altra.

També hem vist, repetidament, que la gent ha sabut reaccionar amb responsabilitat, solidaritat i comprensió, la qual cosa en una situació complexa com la que hem viscut, i estem vivint, no era gens fàcil.

Capítol apart mereixen els i les professionals de Blauclínic a qui hem d’agrair els esforços esmerçats i els sacrificis fets, així com les persones usuàries i també llurs familiars que han patit en primera persona les conseqüències d’aquesta pandèmia. Tots plegats hem passat un any molt dur en què hem hagut de dir adéu, malauradament, a algunes persones que no han pogut superar la malaltia.

Cal treure lliçons del que hem après, que no és poc, i tirar endavant. Confiem que ben aviat, gràcies a les vacunes que s’estan posant, les mesures de restricció puguin anar-se relaxant i d’aquesta manera recuperar certa normalitat. Ara per ara, però, ni podem tirar la tovallola ni hem d’abaixar la guàrdia. Encara queden massa persones vulnerables per vacunar i el cost podria seguir sent massa alt.

Fem doncs una crida a la responsabilitat: no ens podem confiar i hem de garantir el compliment de les mesures de prevenció, encara necessàries, mentre esperem que ben aviat puguin quedar enrere.

Volem reiterar el nostre agraïment a professionals, usuaris i familiars pel compromís manifestat durant tot aquest any, així com per les mostres de suport que hem anat rebent. En els moments més difícils, ens han ajudat a tirar endavant.

Així mateix, hem recollit algunes de les fotos realitzades durant aquest any en un album. El podeu veure aquí: http://bit.ly/3tdBJsc  

 

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic