DÍA INTERNACIONAL DE LA INFERMERÍA

El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria per tal de posar de relleu la figura i les funcions que porten a terme les infermeres i infermers. S’ha escollit el 12 de maig en record a Florence Nightingale, nascuda precisament aquest dia del 1820, considerada la mare de la infermeria moderna. Nightingale, a més d’infermera era estadística i va intervenir de manera activa en tot un seguit de reformes socials de l’època. Gràcies a la seva condició de científica va ser la primera dona que va entrar a la Royal Statistical Society del Regne Unit i també va ser admesa a la American Statistical Association.

Durant la Guerra de Crimea, Florence Nightingale va rebre l'apel·latiu de «la dama del llum», a partir d'una frase publicada en un reportatge de The Times:

"Sense exageració alguna és un «àngel de la guarda» en aquests hospitals, i mentre la seva gràcil figura llisca silenciosament pels corredors, la cara de cada desgraciat  es suavitza amb gratitud en veure-la. Quan tots els oficials mèdics s'han retirat ja per la nit, i el silenci i la foscor han descendit sobre tants malalts prostrats, hom pot observar-la sola, amb un petit llum a la mà, fent les seves solitàries rondes."

Sens dubte una heroïna que es va convertir en referent en una societat on les desigualtats i el difícil accés a la sanitat eren ben evidents.
Avui són moltes les heroïnes que, dia a dia, fan la seva tasca, sovint en condicions complicades, i en tots els nivells de la sanitat. El 2020 va ser un any molt dur i difícil a causa de la pandèmia. I tothom va dir que ens en sortiríem, era un missatge optimista, tot i que els moments no hi convidaven. El 2021 ens està ensenyant el camí per a sortir-nos-en, tot i que, ni molt menys, hem arribat encara a una mínima situació de normalitat. Però si s’ha fet aquest camí és en molt bona part gràcies als professionals sanitaris d’aquest país, i molt especialment als i les professionals d’infermeria que s’hi han deixat la pell, i alguna cosa més.
Moltes gràcies doncs, i el nostre reconeixement a totes les infermeres i tots els infermers, i molt especialment a les que treballen als Centres Blauclínic, en aquest Dia Internacional de la Infermeria.

 

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic