Qui va ser Isabel Roig?
Coneix la persona que dóna nom a un dels Centres Blauclínic

Maria Isabel Roig (Barcelona 1932 - 2008) destacà per ser una activista compromesa amb els drets socials en tots els camps, des de l’àmbit personal fins al social i polític; lluitadora antifranquista de profund sentiment religiós i d’ideologia comunista, va estar especialment involucrada en la vida social de Nou Barris on vivia, organitzant exposicions, concerts i festivals de dansa.

De família benestant catalanista i burgesa, es va casar i es va traslladar a viure a Sant Andreu el 1963. Malgrat que ja de ben jove va fer alguna immersió en la protesta política, no va ser fins que va entrar a treballar al Col·legi d’Arquitectes, on va trobar un ambient molt polititzat, que va involucrar-se de manera molt més activa en la lluita social i antifranquista, i va passar a formar part del moviment Cristians de Base (que posteriorment esdevindria Cristians pel Socialisme); Al 1974 es va afiliar al PSUC i va participar activament en totes les protestes que s’organitzaven a la ciutat, cosa que va fer que l’agredissin i la detinguessin en més d’una ocasió. De fet, a la comissaria del barri era coneguda com la rubia de San Andrés.

Va tenir un paper destacat a la vaga de Motor Ibérica (1976), quan les dones dels treballadors es van tancar a l’església de Sant Andreu en solidaritat amb els seus marits. A les primeres eleccions municipals es va presentar a les llistes del PSUC, i després fou  nomenada regidora del districte de Nou Barris en l’Àrea d’Urbanisme i Habitatge.

Va participar activament en la vida cultural i social de Sant Andreu i Nou Barris fins a la seva mort, el 2008.

 

Font d’informació i imatge: Retrats per la memòria

 

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic