Diada de Sant Jordi a l’Hospital Sociosanitari Isabel Roig amb l’escola Eulàlia Bota de Sant Andreu
Fomentant les relacions intergeneracionals

En motiu de la festivitat de Sant Jordi hem inaugurat les jornades d’intercanvi amb els alumnes de l’escola de primària Eulàlia Bota. En primer lloc, professionals del centre van anar a l’escola a explicar què és un Hospital Sociosanitari. Uns dies després, alumnes de sisè de primària de l’escola van venir a visitar-nos i a llegir poesies tant als pacients ingressats com als professionals del centre. Va ser una jornada molt valuosa per uns i altres en la que a més de literatura, flors i llibres, vam intercanviar experiències de manera molt espontània i gratificant.

L’objectiu d’aquestes trobades és que els pacients ingressats al centre i els nois i noies més grans de l’escola trobin espais per interactuar i així fomentar-ne la relació.

Les relacions intergeneracionals són avantatjoses per uns i altres: per a la gent gran, relacionar-se amb nois i noies joves pot aportar millores en el seu humor i vitalitat; se’ls ofereix un nou camp en el que desenvolupar les seves habilitats socials, oportunitats per conversar amb gent molt diferent (encara que només sigui pel salt generacional), i compartir la seva experiència, cosa que pot repercutir en una millora de l’autoestima en veure que se’ls reconeix el valor que tenen els seus coneixements.

Els beneficis en la salut de la gent gran afecten diversos camps: es pot reduir la depressió, millora de les capacitats comunicatives i socials, s’estimula la capacitat cognitiva i també es poden veure millores en la mobilitat i capacitats motrius en general.

Pel que fa als nois i noies, en tractar directament amb la gent gran se’ls ofereix l’oportunitat de trencar amb els estereotips que puguin tenir sobre la tercera edat i acostar la seva visió a la realitat, renovant el respecte envers la gent gran i els adults en general. També poden millorar la seva autoestima i motivació, redueixen les conductes antisocials i desenvolupen qualitats com l’empatia o la flexibilitat.

Es repetiran les jornades d’intercanvi amb l’escola; creiem en els beneficis de la transferència d’habilitats i experiències entre uns i altres, i valorem el suport mutu i la solidaritat que apareix entre generacions; tot plegat contribueix a un envelliment satisfactori i actiu, i aporta una visió més realista i empàtica sobre el que és la tercera edat.

 

Fitxers adicionals
Mapa Blauclinic inferior

Adreça de les oficines

C/ Fernando Pessoa, 47-51 08030 Barcelona

Tel. 93 221 47 00

Fax 93 221 47 16

info@blauclinic.cat

Facebook Blauclinic Twitter Blauclinic Linkedin Blaulinic